Over ons

Thana-lab is actief sinds 1 juli 2011

Peter Van de Voorde

Peter Van de VoordePeter is geboren op 17 april 1970 en studeerde af als algemeen ziekenhuis-verpleegkundige in 1991 waarna hij zich specialiseerde tot urgentieverpleegkundige. Door zijn werkzaamheden binnen de Dringende Medische Hulpverlening en brandweer werden confrontaties met de dood veelvuldig, zijn interesse in post-mortemzorg nam daardoor alleen maar toe. Daar het aanbod van specifieke opleidingen binnen de uitvaartsector in Belgi├ź gering was werden opleidingen in het buitenland noodzakelijk.

Eerst volgde Peter de opleiding begrafenisondernemer en ceremoniemeester, daarna volgden de opleidingen Post-graduaat autopsie & macroscopieassistent en Thanatopractor met stages in Engeland, Frankrijk en Canada. De vele praktijkstages resulteerden in een bijzondere bekwaamheid in de thanatopraxie.

Na 5 jaar intense opleiding vestigde Peter zich als zelfstandig onafhankelijk thanatopractor onder de naam Thana-lab, daarnaast fungeert hij sinds enkele jaren als docent binnen Syntra Antwerpen voor de opleiding Funerair medewerker, Begrafenisondernemer en bedrijfsopleidingen op maat binnen de uitvaartsector.

Diverse specialistische bijscholingen staan jaarlijks op de agenda evenals overleg en intervisies met collega’s thanatopractors, enkel zo kan men kwalitatieve dienstverlening blijvend garanderen. Thana-lab is intussen uitgegroeid tot een bekende partner binnen de uitvaartsector in zowel Vlaanderen als in Nederland.

Sinds 2011 fungeerde Peter als regioverantwoordelijke bij de firma BTR Funeral Support. Het was de toenmalige zaakvoeder Patrick Schaepherders die de opstart van een standplaats toevertrouwde aan Peter om de regio Oost- en West-Vlaanderen op de kaart te plaatsen en uit te bouwen. De standplaats Maldegem kende een forse groei en werd eveneens zoals overal in Vlaanderen een begrip in de regio. Een overname van de firma medio 2018 resulteerde in een koerswijziging vanwege het nieuwe management echter zonder succes, uiteindelijk bleek een verdere samenwerking niet langer houdbaar.

Februari 2019

Om de jarenlange gekende en gewaardeerde continuïteit toch te kunnen blijven garanderen was de opstart van vervoer in eigen beheer de enige optie, in februari starte Thana-lab met de berging, evacuatie en vervoer van overledenen, wat dan ook de hoofdactiviteit werd naast de gekende gespecialiseerde post-mortemzorg. Het begin van een nieuw tijdperk binnen ons bedrijf. Net zoals voorheen streven wij naar een hoogwaardige, kwalitatieve dienstverlening binnen de uitvaartsector, dag na dag voor al onze opdrachtgevers.

Specialisatie Peter:
 • thanatopraxie
 • specifieke behandeling van foetus
 • holtebehandeling
 • invasieve (chirurgische) handelingen
 • zorg na autopsie en orgaandonatie
 • reconstructie, restauratie en camouflage
 • autopsieassistentie (klinisch en forensisch)
 • thuisopbaring sanering lichaam

Isabel Onbekent

Isabel OnbekentIsabel is geboren in 1971 en studeerde af als pediatrisch verpleegkundige in 1993, na haar opleiding was zij werkzaam als verpleegkundige op de dienst pediatrie en neonatologie. Na enkele jaren vestigde Isabel zich als zelfstandig thuisverpleegkundige en medische pedicure. Haar interesse in gespecialiseerde overledenenzorg nam steeds toe, uiteraard mede door de activiteiten van Peter. Isabel genoot een langdurige interne opleiding zodat ook zij zich in de voorbije jaren bekwaamde in enkele specifieke zorgen bij overledenen en is intussen uitgegroeid tot een volwaardig thanatopraxieassistent.

Op 1 juli 2017 ging Isabel voltijds aan het werk bij Thana-lab.

Specialisatie Isabel:
 • assistentie bij thanatopraxie, reconstructie en restauratie
 • assistentie bij invasieve (chirurgische) handelingen
 • specifieke zorg bij baby’s en kinderen
 • holtebehandeling
 • thuisopbaring
 • inwikkelen van de overledene met uitvaarttextiel
 • make-up