Wikkeltextiel

Uitvaart in textiel en andere natuurlijke materialen

Sinds 2016 zijn we exclusief Belgisch verdeler van het Nederlandse Wikkelgoed.

Wikkelgoed ontwerpt en maakt lijkwaden, draagbaren en hemden die een overledene waardig omhullen. Speciaal voor die allerlaatste gelegenheid van het afscheid.

dikke-bio-canvas-lijkwade-takkenbaar

Natuurlijke, duurzame materialen

Ze maken gebruik van katoen, linnen, hennep en zijde: kwalitatief hoogwaardige stoffen, die biologisch en/of biologisch afbreekbaar zijn. Dit textiel vergemakkelijkt toenadering en contact.

Wikkelgoed wil een op verantwoorde wijze omgaan met de wereld en de mensen die erop leven. Een aantal stoffen van Wikkelgoed is duurzaam, fairtrade en ecologisch geproduceerd.

Begraven of cremeren zonder kist

Steeds meer mensen willen anders begraven of gecremeerd worden dan in een kist. Sinds 1991 is een kist niet meer bij de wet verplicht. In een wade gewikkeld kan de gestorvene op een baar gelegd worden. Zo blijft nabijheid voelbaar voor iedereen. Een verantwoord alternatief voor de traditionele uitvaart. Wikkelgoed komt tegemoet aan deze wens.

Groene uitvaart

Er is steeds meer belangstelling voor een uitvaart die duurzaam en groen is. Hierbij valt te denken aan het gebruik van een biologisch afbreekbare kist, een draagbaar met een natuurlijke lijkwade of wikkelkleed van natuurlijk materiaal.

Er zijn tegenwoordig al mogelijkheden om een geheel groene uitvaart te regelen door bijvoorbeeld te kiezen voor CO2-arm vervoer of het drukwerk te laten vervaardigen van chloorvrij papier.

24/24 steeds bereikbaar

ook op zon- & feestdagen